Proeverijen in de Nahe

Zooo! Dat was nog eens leuk logeren op Gut Hermannsberg aan de Nahe. Zondagavond lekker gegeten en gedronken onder aan de berg bij Hermannshöhle restaurant Weck, dat was een wel héél aardige starter… 😉 De aardappel-knoflooksoep met bloedworst was geweldig!! Het gastenverblijf van Gut Hermannsbers is echt superfraai en netjes. Alles is tot in de puntjes verzorg, ook het ontbijt.

De wijnproeverij aansluitend op het ontbijt gedaan, we zouden met 10 glazen beginnen, maar het werden er uiteindelijk wat meer… :)) Wat een geweldige wijnen hebben ze daar. Dus een klein voorraadje voor thuis aangekocht.

Vervolgens in Bad Kreuznach bij Salinas eenvoudig, maar lekker geluncht. Toen door naar Prinz Felix Salm. Het proeven daar was van een wat andere orde, maar zeker leuk en ook hier werd er weer veel aandacht aan ons geschonken. Deels denk ik doordat er een restaurateur-sommelier (Frank) bij aanzat. Hier ook het nodige geproefd en (wat minder) aangekocht voor de keldervoorraad. Het goed is al 800 jaar oud en het fraaie kasteel stamt uit de 16e eeuw. Alleen de naam al… Na afscheid te hebben genomen van de prinz, weer de terugreis naar huis aanvaard. 3,5 Uur rijden is niet al te ver voor zo’n mooie wijntrip!