Aart Deuning

Naast eten en drinken heb ik nog een aantal passies. Het motorrijden natuurlijk, dat mij door vader Ulrich met de paplepel is ingegoten! Nog maar net drie jaar oud, zat ik voor hem op de tank van zijn DKW met een riem aan hem vastgebonden… De politie was daar duidelijk niet van gecharmeerd! 😉 Later met de Harley Davidson, een 1200cc zijklepper (een unieke HD Liberator) met een achteruitrij-versnelling. Speciaal voor het rijden met zijspan. Dat was wel zo handig, er hing in ons geval een Steib span aan. Vanaf mijn 19e rijd ik zelf motor. Begonnen op een Honda CB 350 Four, daarna een gloednieuwe Honda viercilinder, een 550 K3, en daarna 7 jaar een BMW R100 RS. Daar kon ik in die tijd mee lezen en schrijven. Vervolgens een BMW K 100 en een Kawasaki GTR 1000. Op beide machines ben ik door (zachtjes gezegd) onoplettende mannen aangereden. Noodgedwongen na de GTR een aantal jaren een Honda Nighthawk 450 (2 cil.) gereden.

Na de geboorte van Vincent heb ik twee jaar niet gereden en vervolgens kwam er vier jaar lang een Honda Goldwing Aspencade met zijspan. Dat geeft het motorrijden een heel andere dimensie. Gooide ik de bak in de lucht, dan gaf dat gegarandeerd een giechelend kind in de bak. Toen Vincent met zijn voeten bij de stepjes kon en dus veilig achterop kon zitten, kwam er weer voor 7 jaar een BMW R 1100 R.

Op dit moment rijd ik mijn tweede BMW R1200 RT (2018), de eerste was na 13 jaar wel aan vervanging toe, een Ducati 848 en een Harley Davidson Heritage Softail  Classic. Allemaal verschillende soorten tweecilinders met een geheel ander karakter. Motorrijders zullen deze gekte van me wel begrijpen, ik ben duidelijk besmet met een virus… 🙂

Daarnaast zit ik graag op mijn racefiets. Sinds de zomer van 2023 op een Trek Domane SL 6 uit 2022, een fiets die heel veel comfort biedt en me als gegoten zit. Voor die tijd reed ik een al bijna klassieke carbon fiets, een Pinarello F 4:13. Ook de mountainbike pakte ik vroeger graag (vooral in Zuid-Limburg) en verder sla ik graag een balletje tennis en glijd ik van oktober tot maart eens per week op een stel Viking noren.

Sinds ik per oktober 2022 vroegtijdig ben gestopt met werken, heb ik me op vrijwilligerswerk gestort. Naast het organiseren van de collecte voor Alzheimer Nederland (AN) in de wijk Sterrenburg te Dordrecht, ben ik ook webmaster voor de afdeling Drechtsteden en Alblasserwaard van AN. Dan doe ik nog het een en ander voor Pleegzorg, ben ik sinds november 2022 lid van de Cliëntenraad van het Woon- en Zorgcentrum De Merwelanden,  sinds januari 2023 patiëntenbegeleider bij het Albert Schweitzer ziekenhuis (1 dagdeel) en sinds juni 2023 vrijwilliger bij de Molenstichting SIMAV, waar ik me bezig houd met de ICT ondersteuning en ondersteuning van de PR Commissie, o.a. als webmaster.


Ulrich (aka Jonkie), Aart, Frank & Vicky
Met Mary-Ann
Met Frank
De zadels van Rock Creek Pack Station. Paardrijden met Linda in de High Sierra (Cal-USA), een memorabele vakantie in Sept 2016.

Fotoalbums van Aart

Bike & Ride  

Ride & Bike

Aart 60 jaar in The Raffles

Cycletours 2005

USA 2008

USA 2010

USA 2014

USA 2016

Summer 2018

Summer 2019